Idag är ingen vanlig dag – idag är det Världsturismdagen

World Tourism Day

 

Almanackan är idag fylld till brädden av speciella dagar. Våffeldagen och Fettisdagen är kändisar sedan långt tillbaka, medan kanelbullens dag, återvinningens dag och vänsterhäntas dag är fenomen som poppat upp på senare tid. Idag, den 27 september är dock en doldis för många – idag är det nämligen Världsturismdagen.

Trots att vetskapen om denna dag kanske inte är så spridd, så har den faktiskt firats ända sedan 1980, då UNWTO – United Nations World Tourism Organisation, eller Världsturismorganisationen – stiftade denna dag på 10-årsjubileet efter att lagarna för världsturismorganisationen hade stadgats.

Just detta år har man valt att rikta fokus mot hållbar turism under världsturismdagen. Därför vill vi tipsa om upplevelser och resor som finns på lite närmare håll. För att man kan tänka bortom Thailandsresan – eller hitom är kanske ett mer riktigt ordval i det här fallet.

 

GO DREAM ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad är det prisbelönta spahotellet som uppskattas av såväl gamla som unga. Hit kommer ni för att ta igen er och få förnyad energi, och det är en ypperlig upplevelse nu när höstmörkret börjar krypa på och många blir allt tröttare. Eller kanske tänker du redan i julklappsbanor? Det här är en riktigt härlig present om du vill skämma bort någon lite extra, och det kanske bästa är att ni kan uppleva detta härliga spahotell tillsammans. Bägge våra upplevelser på Ystad Saltsjöbad gäller nämligen för två personer. Välj mellan Ystad Saltsjöbad – Deluxe, där det ingår en övernattning för två personer, inklusive frukost, en utsökt trerätters middag, samt fri tillgång till den utomordentliga spaavdelningen, eller upplevelsen Spa med övernattning – Ystad Saltsjöbad, där ni får en övernattning för två personer, inklusive frukost och tillgång till spaavdelningen.

Avslappning när det är som bäst!

 

GO DREAM - Minikryssning till Oslo

Minikryssning till Oslo

Besök fantastiska Oslo! Under denna minikryssning får två personer njuta av havsutsikt, frisk luft och att se nya vyer. Resan går från Köpenhamn och ni får tillbringa två nätter i en hytt med havsutsikt. Redan på vägen till Oslo kan ni ta del av underhållning på färjan såsom taxfreeshopping och nattklubbar, god mat från internationella restauranger, och för den som vill ha lite relax finns även bubbelpool, jacuzzi och bastu. Väl framme i Oslo har ni en hel dag på er att vandra runt i den mysiga stadskärnan. Varför inte passa på att gå på Edvard Munch-muséet, eller ta en promenad upp på taket på det arkitektoniska mästerverket Operahuset i Oslo? Framåt eftermiddagen är det dags att bege sig tillbaka mot båten igen. Kanske passar det extra bra att krypa ner i jacuzzin på hemresan, när benen blivit trötta efter en lång dag fylld av nya intryck och upplevelser.

 

GO DREAM - Polaräventyr

Polaräventyr

Har du alltid drömt om att få se ett riktigt starkt norrsken, medan du är ute på äventyr i den lappländska vildmarken? Då är det här definitivt en upplevelse för dig! I den här upplevelsen får du nämligen köra hundspann genom de norrländska skogarna och spendera natten i en kåta som värms upp av en kamin. Här är finns varken elektricitet eller rinnande vatten, det är bara ni och naturen i ett vackert samspel. Därmed finns det riktigt goda chanser till att uppleva det fantastiska naturfenomenet norrsken riktigt klart och tydligt, eftersom inga andra ljuskällor som kan störa finns i närheten. Lunch, middag och frukost lagas över öppen eld – precis som det ska göras på ett riktigt äventyr.

Det här är upplevelsen för alla äventyrare och naturälskare som vill uppleva något alldeles speciellt.

 

GO DREAM - Bo i vildmarken

Bo i vildmarken

Om ni inte vill ta er så långt norrut som till Lappland, så finns också en riktigt härlig vildmarksupplevelse i den småländska naturen. Precis vid Ävjan, som är en avstickare till Nissan, kan ni bo helt ostört i en vildmarksstuga under två nätter. Här är det naturen som är er närmaste vän, och precis som i Polaräventyret finns här heller ingen elektricitet eller något rinnande vatten. Allt för att det ska vara en så autentiskt vildmarksuppelvelse som möjligt. Däremot har ni tillgång till ved, stearinljus och fotogen till stormlyktor. För den som vill kan man även hyra fiskeutrustning och båt. Vad är väl bättre än att på riktigt bli omfamnad av naturen, laga middag av egen fångst över öppen eld, och sedan somna till ljudet av susande träd?

 

Lyxhotell i Köpenhamn

För den som inte är så mycket för vildmarksupplevelser kan vi rekommendera en helt annan typ av upplevelse hos vår granne i sydväst – nämligen Lyxhotell i Köpenhamn för 2. Med denna upplevelse kan du ta med någon du håller kär på en härlig vistelse i sköna Köpenhamn. Här får ni bo i ett fint Superior Extra-rum, sova i riktigt sköna sängar och vakna upp och avnjuta en riktigt stor frukostbuffé. Passa även på att upptäcka charmiga Köpenhamn med de färggranna gamla husen i Nyhavn, ät pølser från en klassisk pølsevogn, ströva runt bland butiker och restauranger på Ströget, eller kanske ta en tur till det berömda muséet Louisiana strax utanför staden.

 

Alla ovanstående produkter är resmål som vi tror kommer få dig att uppleva lite mer av livet. Vi hoppas du håller med!

 

Upplevelserika hälsningar,

GO DREAM

SKRIV EN KOMMENTAR

Leave a Reply

Your email address will not be published.