Förverkliga dina drömmar med en bucket list

Bucket list GO DREAM

Bucket list är ett begrepp som blivit allt mer i ropet på senare tid. De flesta vet nog vad det handlar om
– att få sina idéer till vad man vill hinna göra i livet nedskrivna, och sedan utföra detta.

Vi på GO DREAM vet att det här med bucket lists kan göra underverk – trots att konceptet egentligen är väldigt simpelt. Men, trots vetskapen är vi såklart nyfikna på att få veta mer om bucket lists. När började fenomenet egentligen få så stor spridning? Var kommer namnet ifrån? På vilket sätt har det gjort skillnad för oss, och sist, men inte minst – hur kan det göra skillnad för dig?

First things first – låt oss starta med namnet. Namnet bucket list kommer från det engelska uttrycket to kick the bucket, vilket kan jämföras med svenskans att trilla av pinn. Helt enkelt ett lite skämtsamt uttryck för att säga man kolat av (dött, för att tala klarspråk). I uttrycket bucket list kan man därför förstå att det syftar till att uträtta något innan man dör.

Fenomenet bucket list fick ett rejält uppsving efter att filmen The Bucket List med Morgan Freeman och Jack Nicholson kom ut 2007. En riktigt bra film förövrigt, där två cancerpatienter tar sig i kragen för att komma ut och uppleva det där de alltid velat göra.

Vad har konceptet bucket list betytt för GO DREAM?

Konceptet bucket list är något vi på GO DREAM verkligen har tagit till oss. Det var nämligen så vi som företag föddes. GO DREAMs grundare, Nicolai Bille Krogh, hade precis fått en dyster sjukdomsdiagnos som innebar att han innan 50 års ålder högst troligt skulle bli blind. Sjukdomen kallas Usher 2, och den fick Nicolai att tänka till kring sitt liv.

Tänkandet blev så småningom till ord som präntades ner på papper i form av en bucket list – saker han ville göra innan det var för sent. Drömmen om att förverkliga dessa tankar kunde sedan gå i uppfyllelse, tack vare medvetenheten om att det fanns ett bäst före datum.

För Nicolai blev de abstrakta drömmarna konkreta med hjälp av hans bucket list – de blev till GO DREAM. Företaget var den perfekta kombinationen av att Nic gärna ville starta sitt eget företag någon gång i livet, och samtidigt hinna med att uppleva saker som att köra Ferrari, flyga luftballong och dyka med hajar. Med GO DREAM kunde han dessutom hjälpa andra att uppfylla deras drömmar – tre fina flugor i en smäll. Sloganen Make it happen tillfördes senare, för att ännu tydligare uppmana till att faktiskt utföra de där sakerna man så gärna vill, innan det är för sent.

Varför ska just du skriva en bucket list?

För det första vågar vi påstå att vi har bevis för att det fungerar. Riktigt, riktigt bra till och med. För det andra vill vi såklart uppmana alla till att inte vänta på ett tungt besked innan en börjar uppleva livet. Inse att det är dags att göra det nu, ja, precis nu. Du vill väl leva ditt drömliv?

Så nu har vi bara några få saker kvar att säga – sätt igång. Börja var som helst, när som helst. MAKE IT HAPPEN.

Ladda ner din bucket list genom att klicka på bilden nedan:

SKRIV EN KOMMENTAR

Leave a Reply

Your email address will not be published.